Termékek Menü

Hőtartó sapka - egy sapi jó időre is

vízipipázás a szabadbanVéget ért a tél és lassan a kellemetlen esős tavaszt is felváltja a nyár és a szikrázó napsütés. Itt az ideje hát a téli sapit hőtartó sapkára cserélni és nekivágni a parknak kedvenc vízipipánk társaságában.
Ugye te sem üldögélsz otthon ebben a szép időben? 

A hőtartó sapka a vízipipa egyik leghasznosabb kiegészítője. Ha úgy döntesz, hogy a friss levegőn eregetnéd a füstöt figyelj, hogy otthon ne felejtsd a pipád hősapiját! Még barátságos időben is előfordul, hogy hirtelen feltámad a szél. Ekkor jó szolgálatot tehet ez az eszköz.
 
„Szépre száll a füst…”, tartja a mondás, de vajon kire száll a parázs?
 
hőtartó sapka vízipipáhozEgyszerű a válasz: aki felé a szél fújja. Kivéve persze, ha van hősapkád. Így elkerülheted, hogy megégessen a parázs, vagy hogy a ruhádat összepiszkolja.
Nemcsak kint a szabadban, de otthon is hasznodra lehet a hőtartó sapka. Gyakran előfordul, hogy miután rátesszük a szobahőmérsékletű alufóliára az izzó szenet, az veszít melegségéből. A szén alját ilyenkor újra fel kell forrósítani és a dohánynak is át kell vennie a hőt, hogy meginduljon a finom füst. Ezt sokszor jó néhány erős szívás hatására érjük csak el, és közben arra is figyelnünk kell, hogy túlzásba ne vigyük, hiszen ha megég az elején a dohány, akkor oda az egész tömés.
Erre a problémára is megoldást jelent a hősapi. A fémtestnek köszönhetően a szénből kisugárzó hőmennyiség nagy része visszaverődik a dohánytölcsér egészére és így gyorsan, egyenletesen melegszik föl a dohány, pillanatok alatt finom, bő füstöt varázsolva.
 

Az optimális választás

Ha úgy döntöttél, hogy érdemes lenne beszerezned egy ilyen eszközt, körültekintően válassz! A hősapka legfontosabb tulajdonsága a mérete. Manapság sok kerámiagyártó különféle modellje fellelhető a piacon, amelyek mind méretükben mind pedig kialakításukban különbözőek lehetnek. Vásárlás előtt érdemes megmérni az otthoni dohánytölcsérünket és ahhoz illő hőtartót rendelni. Különösen fontos ez a Phunnel típusú kerámiáknál, amelyek jellemzően igen magas „nyakkal” rendelkeznek. Választáskor mindig kalkuláljuk bele a szén magasságát is. 

hősapka méretekAkkora hősapkát vegyél, amiben marad még hely a szén fölött is, hogy a levegő szabadon közlekedhessen. Semmiképpen ne érjen hozzá a szén a hősapi tetejéhez. Ha a meglévő hőtartónk alacsony a kerámiához képest, érdemes megemelni úgy, hogy a tálcára alá teszel valamit, amire nem gond, ha véletlenül ráesik a szén. 

Képek forrásai: 
https://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/
http://www.hookah-shisha.com/

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: ujdonsagok trukkok