Termékek Menü

Vízipipa blog

Leírások új termékekről, élménybeszámolók, érdekességek.

2013. 10. 31. 08:57:30
Shaashii - Ha kell egy kis plusz íz

A 2010-es év körül úgy tűnt, megült egy kicsit a vízipipapiac, ami az újdonságokat illeti, azonban a tavalyi évben, a pipabarátok nagy örömére, újra összedugták a fejüket a gyártók, és olyan újdonságokkal örvendeztettek meg minket, mint például az Ice Bazooka, a Starbuzz-féle elektromos vízipipa, vagy a Shaashii instant vízipipa por. Utóbbiról olvashattok bővebben az alábbiakban.

2013. 09. 17. 12:19:44
A Dohánykészítő Mesterség - készíts finom dohányokat házilag!

Ismervén a vízipipadohányok összetevőit, megszülettek az első próbálkozások az otthoni előállításra. A cél az, hogy minél költséghatékonyabban és egyszerűbben reprodukálni tudjuk a népszerű dohánymárkák ízeit házilag. Habár egyszerűnek tűnik a néhány alapanyag összekeverése, a lényeg az arányok eltalálásában van.
Elöljáróban leszögezném tehát, hogy egyáltalán nem egyszerű jó minőségű dohányt készíteni otthon, sokszor azoknak sem sikerül, akik már csinálták, vagy sok tapasztalatuk van a dohányok állagát illetően.

2013. 09. 17. 11:55:43
Az Öngyulladós Szenek Forradalma - A Ring Szenek Támadása

A hagyományos faszenekkel szemben az öngyulladós társaik a kényelmet kedvelők és a szabadban pipázók nagy kedvencévé vált. Nem is csoda, hiszen míg a Cocobrico, Bamboocha, Coco-Coal és hasonlóan neves szenek begyújtásával 10-15 percig is vesződhetünk és hagyományos öngyújtóval nem is érdemes nekifognunk, addig az öngyulladós réteggel ellátott szeneket egy sima gyújtóval is maximum 1-2 perc alatt felizzíthatjuk.

Hagyományosan az öngyulladós szenek családjában a ThreeKings és a Belgian Charcoal, Al-Fakher márkák terjedtek el leginkább hazánkban, kiváló minőségüknek hála. Nem rég azonban betört a piacra egy szokatlan új fajtája az öngyulladós faszeneknek. Az úgynevezett ring, vagy gyűrű szenekről van szó. Nevüket onnan kapták, hogy a megszokott korong alak helyett gyűrű formájúak, azaz közepükön egy lyuk tátong.

 
2013. 07. 05. 12:58:05
Anyu irigykedő alufóliája vagyok...

A szén és a dohány kapcsolatából születnek a hatalmas, finom füstfelhők. No de vigyázat! Neked kell odafigyelned, hogy nehogy túlzottan összemelegedjenek.

A vízipipázás utolsó előkészületei közt sokan már nem fordítanak elég figyelmet a kerámia lefedésére. Pedig, ha ezen a ponton elszámolod magad, akkor könnyen oda lehet az egész tömésed, mert megégeted a dohányt. 

2013. 06. 24. 18:14:20
Shiazo – A kavicsban a jövő

Biztosan találkoztál már vízipipás oldalakon, fórumokon az úgynevezett Shiazo kavicsokkal. Sőt, az is lehet, hogy már ki is próbáltad, de lehet, hogy akad még néhány dolog, amit nem tudsz a pipázás ezen újszerű módjáról. Azoknak pedig különösen ajánlom a következő néhány sort, akik még csak most ismerkednek a kavicsokkal.

2013. 06. 13. 11:38:48
Hőtartó sapka - egy sapi jó időre is

Véget ért a tél és lassan a kellemetlen esős tavaszt is felváltja a nyár és a szikrázó napsütés. Itt az ideje hát a téli sapit hőtartó sapkára cserélni és nekivágni a parknak kedvenc vízipipánk társaságában.
Ugye te sem üldögélsz otthon ebben a szép időben? 

2013. 06. 07. 12:26:56
Amit a szívócsövekről tudni illik - Razan és Nammor csövek nagyító alatt

Előfordult már veled korábban, hogy a jól megszokott otthoni pipád füstjét überelte barátodé, kellemesebb pipázásban volt részed a haveroknál? Ilyenkor adódik a kérdés: Mit rontok el? Miért nem olyan élvezhető otthon a pipa füstje, mint másoknál.

2013. 06. 04. 09:11:14
Szénizzítás gyorsan, könnyen és biztonságosan

Biztosan előfordult már veletek, hogy megégettétek a kezeteket az öngyulladós szenekből kipattogzó szikrákkal izzítás közben, vagy nem sikerült rendesen átizzítani a kockaszenet. 
Azért, hogy a hasonló baleseteket és a bosszankodást elkerüljük az első szívásoknál, pár sorban bemutatok nektek néhány alternatívát, amikkel könnyűvé, gyorssá és biztonságossá tehetitek a szén beizzítását.

2013. 05. 09. 09:09:10
Kerámia Kisokos - avagy milyen kerámiát érdemes választanom?

Kezdő pipás vagy és nem tudod mi a különbség a hagyományos és a speciális kialakítású kerámiák között? Esetleg gondod van a meglévővel és váltani szeretnél? Szeretnél még több füstöt kihozni a pipádból?
Ha bármelyik kérdés megfogalmazódott már benned, akkor mindenképpen érdemes elolvasnod ezt a rövid kis ismertetőt némi tapasztalattal a kerámiákról.

2013. 04. 19. 09:03:18
Forog, füstöl, gyönyörű - Khalil Mamoon belépő pipája

A Khalil Mamoon pipákat előszeretettel veszik a pipások. Ezek a kézzel gyártott pipák Egyiptomból érkeznek, kivételes minőséget és gyönyörű designt képviselnek. Ez az a szint, amikor a pipa nem csak kiváló füstöt ad, de igazán igényesen is 

2013. 02. 18. 18:24:20
A méret a lényeg? 3. rész - Nem csak kompenzálásra

A beszámoló végére maradt a mezőny csúcsdarabja, lássuk hát, mit is tud!

Ő lenne a beszámoló csúcskategóriás szereplõje, a több mint egy méteres magasságával, ami akárhogy is nézzük, hatalmas. Nincs mese, ez a szörnyeteg egy nehézsúlyú (szó szerint), komoly lehetőség egy pipás életében. Aki igazán komolyan gondolja a pipázást, annak elengedhetetlen kellék egy komoly, nagy vízipipa a mindennapi ténykedéséhez.

Nem csak méretével, de árával is kitűnik a pipák végtelen sorából. Akár többszörösébe is kerülhet kisebb társainak, viszont ennek ellenére, aki úgy érzi, szüksége van egy ilyenre, ne sajnálja rá az anyagiakat, hisz megérik az árukat. Lássuk is miért!

2013. 02. 18. 18:17:04
A méret a lényeg? 2. rész - Az erős közepes

Ez a szép darab a középmezõnyt erősíti. Ez az elsõ komolyabb vízipipám, melyre nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Nem kizárt, hogy az eladók kezdőket is bátorítanak egy ilyen méretû társ beszerzésére, ami szerintem teljesen korrekt.

Noha nem olyan könnyû karban tartani, mint a mini-pipát, sok nehézséget ő sem fog okozni, még a kezdőknek sem. Ha tetszik a vízipipázás, most kezdesz és tudod, hogy aktívan használni fogod, nyugodtan vesd bele magad.

2013. 02. 18. 18:08:33
A méret a lényeg? 1. rész - Tapasztalatok különbözõ méretű pipákról

Ami a legtöbbeknek elsõre feltűnik egy vízipipán, az a nagysága, hisz többnyire az alapján a legkönnyebb megkülönböztetni őket. No de számít ez igazán? Ha érdekel, olvass tovább, cikksorozatunkból kiderül.

2013. 02. 18. 15:42:14
A Szénizzítás Művészete

Ha most ismerkedtek a pipázás témájával, vagy akár csak csiszolni szeretnétek már meglévõ tudásotokon, akkor itt megtaláljátok, amit kerestek. Vágjunk hát bele!

Izzítás alatt azt lényegében értjük, amikor a felhevített szenekkel elkezdjük égetni, "izzítani" a kerámiában található dohányt, melynek hatására létrejön a füst, melyet oly sokan szeretünk. Akárhogy is csináljuk, alapvetõen a lényege ugyanaz, viszont az már közel sem mindegy, hogy tesszük ezt.

Fontosabb tényezõk közé tartozik a hõelosztás, a hõleadás mennyisége és idõtartama, valamint a tömés minõsége. Mind a négy meghatározó szerepet játszik a füst mennyiségében, minõségében illetve a pipázás élményében. Lássuk is õket közelebbrõl!

2012. 11. 27. 21:46:54
Glicerin – a füst alapanyaga

„Azt a mindenit, mekkora füstfelhõk! Vajon hogy csinálja?” 

Ha bennetek is felmerült már hasonló kérdés, akkor azt hiszem, ennek a cikknek örülni fogtok. Fõleg a hagyományos dohányt fogyasztó kollégák fognak igazán profitálni ebbõl az információból, de a kristályt füstölõk számára sem elhanyagolható az elkövetkezendõ kis szösszenet.

2012. 11. 14. 18:08:03
Csendes pipázás Heba filterrel

Sokatoknak ismerõs lehet a helyzet, amikor zavaró füstölgés közben a pipában lévõ víz bugyogása. Nos, mint a legtöbb mindenre, természetesen erre is létezik megoldás. Ha kíváncsiak vagytok, hogy lehet a pipa hangját lényegesen tompítani, olvassatok tovább.

2012. 11. 13. 16:04:28
Betekintés a Vízipipa Világába - 2. rész: Izzítsunk!

A cikksorozat első részében megismerkedtünk a vízipipa felépítésével, és eloszlattunk néhány tévhitet. Most következzék a gyakorlat!

2012. 11. 13. 15:43:06
Betekintés a Vízipipa Világába - 1. rész

A tapasztaltabb pipásoknak valószínűleg ismerősek lesznek a hamarosan említésre kerülő dolgok, viszont ha épp most ismerkedsz meg a vízipipával, ezzel a remek hobbival, akkor jó helyen jársz! Ez a cikk pont Neked készült, egy jobb rálátás biztosítására, illetve a gyakran felmerülő kérdések és mítoszok körüli köd eloszlatása céljából. Ismerkedjünk hát meg a pipával!

2012. 06. 21. 11:42:46
Belga 50mm-es öngyulladós szén – a nagy korong

A vízipipához való szeneket alapvetően két jól elkülöníthető csoportban találjuk: természetes és öngyulladós szenek.

Mindkettőnek megvan a maga előnye ill. hátránya, valamint az, hogy milyen szituációban melyik alkalmasabb a dohány izzítására. Ebben az írásban a Belgian Charcoal és a Nakhla cég közös gyermekéről, a kék csomagolású 50mm-es öngyulladós faszénkorongokból adok kis ízelítőt.

2012. 06. 21. 11:29:25
Szívócsövek nagyító alatt

A vízipipa annyira összetett eszköz, és szinte minden részéből létezik cseredarab, némelyik arra az esetre, ha az eredeti megszűnne funkcionálni, mások pedig azokat túlszárnyalni céloznak.

A szívócső sem kivétel ez alól. Lehet belőle kapni olyanokat, amiket a pipákhoz gyárilag adnak, valamint különböző, egyedibb darabokat, amiket a jobb oldali képen (Razan típusú csövek) is szemügyre vehetünk.