Termékek Menü

Vásárlási tanácsok

Mi alapján érdemes kiválasztanunk vizipipánkat? Mekkora legyen? Mi az, ami nem hiányozhat? Kezdő pipásoknak szánjuk az alábbi sorokat.

Az ízek élvezete, együtt a barátokkal

Örülünk, hogy Téged is megérintett a vízipipázás világa. A vízipipázás nemcsak az ízek élvezetéről szól: közelebb hoz a barátokkal, vagy saját magaddal. Erre kiváltképp szükség van felgyorsult világunkban. 

Mikre van szükségem?

Rengeteg fortéllyal és kiegészítővel lehet feldobni a pipa füstjét és a vízipipázást, de most kezdjük a kezdeteknél. A kezdőknek szánt pipák általában minden alkatrészt alkalmaznak ami a pipa használatához szükséges, de ezek mellé is szükség van még néhány dologra:

  • vízipipa szén pasztillaszénre mindenképp szükséged van: ettől ízzik a dohány vagy a Shiazo kristály. Ebből léteznek maguktól felizzó, öngyulladós szenek, illetve természetes szenek, melyek nem tartalmaznak begyújtó kemikáliákat, de ezeket bizony nagyobb munka izzásba hozni. Első körben ajánljuk az öngyulladós szeneket, ezekkel nem kell vesződni, pár perc alatt felizzanak. Később viszont mindenképp ismerd meg a természetes szenek világát, ezek ízben is mást nyújtanak. Cikkjeinkben olvashatsz ezekről is.
  • széntartó fóliát érdemes beszerezni, erre kerül a rá szén. A háztartási fóliát nem érdemes erre befognod, mert könnyen kaparós élményben lehet részed, lásd cikkünket erről. A vízipipa fóliák sokkal vastagabbak, erre vannak kitalálva. A fóliák is kiválthatók más kütyükkel, de kezdő pipásként a fólia 100%-ban megfelel.
  • shiazo kristályok a kerámiában, használatra készshiazo kristályt ne felejts el beszerezni, vagy ha az erősebb ízeket szereted és nem zavar a nikotin / kátrány, természetesen dohányt is lehet pöfékelni, ki mit szeret. 
  • kerámiát a belépő szintű pipák szinte mindig tartalmaznak, de erről győződj meg a pipa adatlapján. Alapból ún. normál kerámia jár a pipa mellé, ezt lehet később cserélni profibb kerámiákra, melyekkel különlegesebb, teltebb ízeket tudsz elővarázsolni.
  • szívócsövet is tartalmaznak a belépő szettek, de erről is győződj meg a pipa adatlapján. Az alap szívócső jellemzően nem mosható és egy idő után az idő és levegő páratartalmának vasfoga kikezdi: rozsdásodni kezd. Később érdemes a csövet mosható csőre cserélni, de elsőre a vízipipa mellé járó nem mosható cső is tökéletes.

A méret a lényeg?

A legnagyobb tévhit a pipák méretével kapcsolatban, hogy a nagyobb, magassabb pipák nagyobb füstöt eredményeznek, de ez nem igaz. Ezek inkább teltebb ízű füstöket adnak. A meghatározó tényező az üvegtest kialakítása, illetve a füst utazási távolsága, mely nagyobb pipánál értelemszerűen hosszabb. Tartsuk szem előtt, hogy minden méretnek vannak előnyei és hátrányai:

Aladin Macao vízipipa
  • 50 cm alatti pipák legnagyobb előnye, hogy olcsóak és könnyen szállíthatók. Így akár egy baráti összejövetelere, kirándulásra is könnyedén magunkkal vihetjük. Azonban hátránya is méretében rejlik. Könnyen felboríthatjuk őket, illetve szívócsövük is viszonylag rövid, ráadásul általában csak egyel rendelkeznek. A kis tartályokban a víz hamarabb koszolódik, gyakrabban kell cserélni. 
  • 50-70 cm közötti pipák már népszerűbbek. Itt már elég sok prémium vízipipából válogathatunk, de kezdőként nem feltétlen ez a szempont. Másfél méter körüli szívócsövük már kényelmesebbé teszik a pipázás élményét. Külön kiemelendő, hogy ehhez a kategóriához már kapható hőtartó sapka, ami megakadályozza, hogy a szabadban a szél az öledbe fújja a forró parazsat. 
  • 70-100 cm közötti pipa a legjobb választás. Bár valamivel drágábbak alacsonyabb társaiknál, mindenképpen megérik az árukat. Igen stabilan állnak a pipát élvezők gyűrűjében. Általában több szívócsővel is rendelkeznek, így kényelmesebbé és higiénikusabbá teszik a vizipipázást.
  • 100 cm feletti pipák már elég nagynak számítanak. Nagyon kényelmesek és igazán szépek. Ha épp nem használjuk, otthonunknak is igazán különleges hangulatot kölcsönöznek.

Összefoglalva: társas pipázásokhoz vagy ha jobb minőségű pipát szeretnénk, ajándékozunk, nagyobb, jobb minőségű pipát ajánlunk. Ha nem kisebb összeget tudunk pipára fordítani vagy csak belépő szintű pipára vágyunk, bizonyos kompromisszumokat kell kötnünk, de így is élvehezjük a gyümölcsös füstünket.

Minden együtt, egy csomagban

Vannak csomagjaink, melyek egy belépő szintű pipát és az összes szükséges tartozékot tartalmazzák: a komplett pipát, szenet és shiazo kristályt is - szóval ezek már füstölésre kész csomagok! Nézz szét a vízipipa csomagoknál!

Tartalomhoz tartozó címkék: gyorstalpalo