Termékek Menü

A méret a lényeg? 3. rész - Nem csak kompenzálásra

A beszámoló végére maradt a mezőny csúcsdarabja, lássuk hát, mit is tud!

Õ lenne a beszámoló csúcskategóriás szereplõje, a több mint egy méteres magasságával, ami akárhogy is nézzük, hatalmas. Nincs mese, ez a szörnyeteg egy nehézsúlyú (szó szerint), komoly lehetõség egy pipás életében. Aki igazán komolyan gondolja a pipázást, annak elengedhetetlen kellék egy komoly, nagy vízipipa a mindennapi ténykedéséhez.

Nem csak méretével, de árával is kitûnik a pipák végtelen sorából. Akár többszörösébe is kerülhet kisebb társainak, viszont ennek ellenére, aki úgy érzi, szüksége van egy ilyenre, ne sajnálja rá az anyagiakat, hisz megérik az árukat. Lássuk is miért!

Az első blikk

Ez a pipa tényleg roppant termetes. Egy tekintetet sem kerülheti el, így azt a tényezőt, hogy véletlen belerúgunk, ennél szinte teljesen ki lehet zárni. Ettől függetlenül őt sem lehetetlen kibillenteni az egyensúlyából, viszont meg kell hagyni, hogy jókora impulzus kell hozzá.

Egy véletlen csõrántást még átvészelhet, amennyiben nem volt túl erõs, szóval ettől nem kell annyira tartani, de persze ez sem lehetetlen. Egy év alatt kb. háromszor is előfordult velem, mi a tanulság? Gurulószékkel jól gondoljuk meg, merre száguldozunk, miközben nálunk jár a kör.

Elhelyezése már kicsit több körültekintést igényelhet, mint a kisebb vízipipáké, viszont szélessége neki sem túl eget verő, így egy jól megválasztott helyen szép dísze lehet a szobának. Mobilitása viszont nem túl fényes, tekintve, hogy csak maga a teste több mint egy méter, ennél fogva nem lehet csak úgy bedobni a hátizsákba, de még egy bőröndben sem nagyon fér el. Eddig egyetlen „praktikus” szállítási módot ismerek csak rá: a tartályt táskában, a testet kézben, esetleg egy nagyobb szatyorban vinni. Nem túl kényelmes, de valamit valamiért. :)

Víztartály, tisztítás

Mivel óriási a víztartálya, sokáig bírja hűtővízcsere nélkül, ám ennek annyi a hátulütője, hogy amennyiben szeretnénk valamiféle vidámságot tenni a víz helyére, bizony rengeteg kell bele, hogy annak szintje elérje az optimálist – amikor egy ujjnyira lóg a bele pipa csöve a folyadékba. Nem akarok túlozni, de legalább 4 liter kell hozzá a kívánt anyagból, hogy bármilyen hatása legyen, így ez a fajta tevékenység nem túl gazdaságos ennél a típusnál. Ha ilyet szeretnénk, arra csakis a mini pipákat javaslom (max. 37 cm) – erre azok a legpraktikusabbak.

Tisztítására szeretnék külön hangsúlyt fektetni, ugyanis ezt nem lehet csak úgy odatartani a csap alá, aztán átküldeni vízzel, és a víztartály is elég nagy ahhoz, hogy kellően képes legyen a durvább szennyeződések megfogására. Ezekhez a monstrumokhoz általában szoktak mellékelni egy vékony és egy vastagabb drótkefét. A vékonnyal a testet, a vastaggal a tartályt sikálhatjuk tisztára, noha a test olyan hosszú, hogy azt teljesen átsúrolni elég körülményes (viszont nem lehetetlen).

Így javasolt nem elhanyagolni a rendszeres takarítását, megelőzendő a hosszadalmas, alapos tisztítási procedúrát. Érdemes mind a testet, mind a víztartályt átöblíteni egy rózsájától átmenetileg megszabadított zuhanycsővel. A tartályt egy erősebb vízsugárral megcélozva minden irányból locsoljuk meg, hogy a nehezebben hozzáférhetõ helyekrõl is lejöjjön a kosz. Ha ez nem hozza meg a megfelelõ hatást, érdemes egy kisebb mennyiségű forró vizet erőteljesen meglötykölni benne, hogy mindenhonnan leszedje a piszkot.

A nagy élmény

Az óriással töltött pipázási élmény párját ritkítja. Amennyiben vigyázunk tisztaságára, ez hosszú időn keresztül így is fog maradni. A füst egyszerűen fenomenális, egy ekkora szerkezet nem csak támogatja, de igényli is a nagyobb kerámiák és szívócsövek (mosható preferált) beszerzését. Mivel a test nevetségesen hosszú, a rajta keresztüláramló füstnek bõven van ideje lehûlni, illetve a káros anyagoknak kicsapódni, tehát nem csak ez a legegészségesebb pipa, de a tartály tartalmát pár jégkockával megbolondítva ez nyújtja a leghűvösebb füst varázsát, amit nehéz nem szeretni.

Itt már nem nagyon kell attól tartani, hogy egy durvább tömés megcsapja az embert, mindaddig, amíg nem ég oda a dohányunk, hisz nem a forró füstöt szívjuk be, ami egy ilyen füstölés alkalmával keletkezik, hanem a jól lehûlt, kellemes felhõket, amik eszméletlen méreteket képesek ölteni. Nehéz szavakkal leírni, ezt ki kell próbálni. A pipára jellemzõ általánosan vastag keresztmetszeteknek köszönhetően egy jó csővel párosítva nagyon könnyû szívni (szinte mintha nem is pipát szívnánk), ami szintén nagy piros pont.

Nem szeretek két csővel pipázni, mert általában „elszívjuk egymás elõl” a füstöt, viszont egy ekkora vízipipánál már ezt is meg lehet játszani, bőven van kapacitás még egy ember számára a nagy pipában. A legtöbb egy csövű pipát egyszerűen átalakíthatjuk kétcsövűre, nincs más dolgunk, mint egy azonos típusú pipáról leszedni a csőfoglalatot, majd azt a célszerszám légszelepének helyére szerelni illetve természetesen szerezni egy második csövet is a teljes élmény érdekében. :)

Végszó

Ezzel búcsúznék a harmadik, befejező rész végén. Remélem élveztétek az olvasnivalót és megtudtatok mindent a különbözõ méretű vízipipákról, amit szerettetek volna. Valószínűleg már meg is találtátok a nektek megfelelő méretet, szóval, ha letettétek voksotokat, ideje beszerezni jövőbeli hűséges pajtásotokat.

Kellemes pipázást kívánok, no meg hatalmas füstfelhőket! :)

Albert

Tartalomhoz tartozó címkék: ujdonsagok vizipipa