Termékek Menü

A Shiazo ásványról

Mi is az a shaizo ásvány?

A shiazo egy porozúsos, kis sűrűségű, homokkő alapú ásvány, mely helyettísíti a vízipipa dohányt. A shiazo kristály hasonló pipázási élményt nyújt, mint a dohány, de nem pont ugyanolyat. Egy kicsit más, ettől még sokaknak bejön és használják dohány helyett. 

Mostanában a dohányt magas adó sújtja és az árak nagy mértékben emelkedtek, és a shiazo egy remek alternatíva a pipázáshoz használatos melasz (ragadós massza) hordozásához. Próbáld ki milyen, máshogy nem tudod meg! Ráadásul mivel ez nem dohánytermék, így 18 éven aluliak is rendelhetik, akár az Interneten keresztül is, például a mi kínálatunkból. A kínálat ugyanis igen nagy, mindenki megtalálja a számítását, ráadásul az elhasznált shiazo ásvány újra felhasználható egy kis melaszos áztatás után.

Shaizo vs. Dohány

Lássunk egy áttekintő táblázatot a shiazo fontosabb tulajdonságairól (forrás: shiazo.hu):

 

  Shiazo Dohány
Egészségügyileg    
Nikotin 0% 0,5 – 0,05%
Kátrány Nem keletkezik! Kis mennyiségben keletkezik
Erősség 0/10 3-10/10
A füstfelhő 100% vízpára Nagy rész vízpára, jó rész igazi füst
Újrahasznosítható Akár 3-4x is újrahasználhatjuk Maximum 1x lehet tömni
Használatnál    
Tömés Könnyű, nem igényel figyelmet Márkától függ, de azért oda kell figyelni
Megég? Nem annyira nehéz megégetni Könnyen megég
Íztisztaság Csak az aroma érződik Némileg a dohány íze is átjön
Vásárlásnál    
Korhatár Nincs, bárki vásárolhat Csak 18 éven felüli
Webáruházakban Van Nincs
Üzletekben Szerte az országban Sok dohányboltban
Kiszerelés    
méret 100g/doboz 50g/doboz vagy 250g/doboz

Ami pedig az erősséget illeti: sokan kételkednek a füst erejében, hogy nem lesz olyan erős mint a dohánynál. Elárulom: láttam már kétkedő dohányfogyasztó szemeit vörösödni, amint elismerte, hogy ez azért már jó erős. Khm Khm Kgh.. Ez lényegében a töméstől függ, bár itt nem lehet annyira játszani vele, mint a dohánynál, hiszen a követ nem lehet összenyomni.

A választék

A Shiazo natúr és ízesített formában kapható. A natúr shiazot még ízesítenünk kell egy nekünk tetsző dohányízesítővel. A másik forma már pipázásra kész, gyárilag PIM (magas nyomással kezelt) technológiával ízesített. A magas nyomású technológiával lényegében az ásvány mély pórusaiba juttatják a melaszt, így még nagyobb mennyiséget képes magába szívni. Ha otthon, házilag ízesíted, egy kicsit kevesebb melaszt fog felszívni, de úgy is tökéletesen használható.

Ízesítsünk házilag!

A shiazo egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy újra felhasználhatjuk. Használat után, megtisztítva, dohányízesítőben áztatva újra értékes, használható shiazot nyerünk - a kő ugye nem tűnik sehová, nem szívjuk el :). Ráadásul a natúr shiazot, nekünk szimpatikus, kedvenc dohányízesítőnkkel is használhatjuk. Az ízesítés lényegében abból áll, hogy 25-30ml dohányízesítőt öntünk a natúr ásványra. (Bisan, vagy Elements ízesítőt ajánlunk, de mással is működik)

A pipások miután kipróbálták, javarészt megkedvelték a pipázás eme új szereplőjét, érdemes Neked is kipróbálnod. Olvasd el a Gyorstalpaló bejegyzését a Shiazo használatáról is, ahol megtudhatod, hogyan is kell használni - nem lesz bonyolult :). 

 


Próbáld ki!

Kedvet kaptál kipróbálni, milyen is a shiazo? Válaszd ki kedvenc ízeid és tedd próbára magad!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: gyorstalpalo